1 jaar De Strik

De Strik bestaat 1 jaar! Tijd voor taart, ballonnen en confetti boven te halen om deze speciale verjaardag te vieren. We vinden dat het eveneens tijd is voor een terugblik langs onze hoogte- en dieptepunten van het voorbije jaar.

12 Maart

Op deze mythische dag kregen we onze 1e bestelling via onze webshop. En of we hierop aan het wachten waren. Vanaf het moment dat de site online ging hielden we onze mailbox met een haviksoog in het oog. Tientallen keren per dag ‘refreshen’ tot als het al snel zover was. Zorgvuldig de bestelling inpakken, alles nog een keer nakijken en dan zijn we de auto in gesprongen en het pakje persoonlijk gaan afgeven aan de gelukkige koper! Gelukkig was het in de buurt en niet helemaal aan de zee ;).

Paniek! ‘s Avonds laat komt er een bestelling binnen maar het artikel is niet te vinden in ons ‘magazijn’. Na het uitpluizen van de aankoopfacturen blijkt dat we een verkeerde voorraad hebben ingegeven op de site. Wat nu? Wordt dit onze 1e ontevreden klant? Krijgen we onze eerste slechte beoordeling?

We besluiten om recht door zee te gaan, we contacteren de klant, bestellen asap producten zodat onze voorraad weer op peil is en een weekje later is gelukkig de bestelde plantenpot al ter plaatse. We sturen een klein ‘goedmakertje’ mee met de bestelling en de klant laat achteraf nog weten zeer tevreden te zijn met onze communicatie en oplossing. Fijoew… een eerste ‘crisis’ is opgelost.

De bestellingen kwamen langzaam maar gestaag binnen. Ondanks we best fier zijn op ons resultaat tot nog toe is er in de achtergrond toch ook een ongerustheid. Hoe kunnen we meer klanten aantrekken? Meer naambekendheid bekomen? Gaat onze site doodbloeden of net openbloeien? Tijdens een spontane brainstorm tussen pot en pint wordt er plots gevraagd waarom we niet verkopen via bol.com? En zo ging ook die bal aan het rollen..

Hoe het nu gaat na 1 jaar? We hebben +- 250 bestellingen afgewerkt waarvoor we zeer dankbaar zijn. Verkopen via bol.com bleek een goede zet. Af en toe staan we ook op een markt of braderie. We hebben er zelfs 1 georganiseerd in samenwerking met een lokale vereniging. Zelf ben ik heel tevreden over ons 1e jaar. Er is ruimte voor verbetering en er zijn lessen geleerd maar dat motiveert alleen maar meer voor de toekomst.

Toekomstmuziek
Wat oh wat brengt de toekomst van De Strik? In juli 2022 wordt de site in een nieuw jasje gestoken. Dit met als hoofddoel om het gebruiksvriendelijker en mooier te maken, zeker op je mobiel.
Verder gaan we proberen onze Instagram leven in te blazen. We gaan meer inzetten op marketing, meer bloggen en meer werk maken van onze nieuwsbrief.

Tot zover onze goede voornemens voor 2022-2023

Veel liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *